Per a una dieta equilibrada i sana


descarga

Els nutrients són substàncies presents en els aliments amb propietats específiques sobre el funcionament del nostre organisme.

Podem classificar-los segons el tipus

1178868Carbohidrats
Són la millor font d’energia per al creixement, el manteniment i l’activitat física i mental. Els hidrats de carboni poden ser compostos xicotets, amb cert grau de dulzor i fàcilment digeribles com la glucosa, fructosa, lactosa (sucre de la llet), o la sacarosa (sucre de taula). Mentre que els llegums, cereals i tubercles contenen midó, de major grandària i de més lenta digestió.

FibraFibra
Combat el restrenyiment i les malalties intestinals. La fibra dietètica és un component dels vegetals que resisteix la digestió i que en arribar a l’intestí és fermentada pels microorganismes de la flora intestinal. No representa una font d’energia ni de micronutrients, però té la funció d’augmentar el volum de la femta.

Vitaminesvitaminasalimenticias
La funció de les vitamines és la de regular múltiples processos metabòlics i reaccions químiques que tenen lloc en el nostre organisme.A pesar que es requereixen en quantitats molt xicotetes, les vitamines són vitals per al cos. Si no s’aconsegueix la quantitat necessària es pot percebre fàcilment per l’aparició de símptomes i problemes com: sensació de cansament, falta de concentració o fins i tot es podrien arribar a contraure refredats amb més facilitat.

oilvbutter-254x300Greix
El greix és un tipus de nutrient amb una funció principalment energètica: aporta 9 Kcal per gram, a més de transportar les vitamines liposolubles (vitamina A, vitamina D, vitamina I i vitamina K) i ser component estructural de membranes, entre altres funcions. Encara que no t’ho cregues, el greix també és necessàri.

Proteïnes
Les proteïnes compleixen funcions de construcció i regeneració dels teixits. Formen part, entre uns altres, d’hormones com la insulina, o d’enzims la funció dels quals és la digestió dels nutrients. En determinades ocasions l’organisme també les pot emprar com a font d’energia

Aiguaagua--644x362
És obvi que l’aigua és un nutrient essencial per a mantenir el cos humà hidratat i aconseguir un bon funcionament. La quantitat recomanada d’aigua depèn de diversos factors, però en un adult sedentari saludable que visca en clima temperat és de 2 litres d’aigua al dia.

Per a gaudir d’una bona salut, és imprescindible que els prenguem tots i en les proporcions adequades. Com més variada siga nostra alimentació més fàcil ens serà aconseguir aquest objectiu; i la dieta Mediterrània és un molt bon model d’equilibri nutricional.

En les nostres tendes pots comprar aliments de primera qualitat:

CARNISSERIA NOVA
Av. del Mar, 30
Bellreguard (Valencia)
Telf: 96 281 56 20


ULTRAMARINS CA ROSA
Sant Francesc, 20
Bellreguard (Valencia)
Telf: 96 281 54 11


CARNISSERIA LA NOBLA
C/ Major, 11
Bellreguard (Valencia)
96 281 50 42EL FORN DE MANEL
Carrer de Sant Miquel, 18
Bellreguard (Valencia)
962 041 860


Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *